Hoe kunt u een verstopping voorkomen?

verstopping

Hoe kunt u een verstopping voorkomen?

Een verstopping kan van het ene op het andere moment opduiken. Toch kunt u vaak al wel merken dat er een verstopping aan zit te komen. Het water stroomt dan immers tergend langzaam weg. Dit is het gevolg van een ophoping van rommel in uw afvoer. Om het water weer weg te laten stromen, moet u de afvoer ontstoppen. Dit kunt u zelf doen, maar het is ook mogelijk een loodgieter in te schakelen. Heeft u regelmatig te maken met een verstopping in uw afvoer? Dan wordt het behoorlijk prijzig om telkens een loodgieter in te schakelen. Daarom geven wij u hieronder een aantal tips om een verstopping te voorkomen.

1. Let op wat u door uw afvoer spoelt

Een afvoer is bedoeld om afvalwater af te voeren naar het riool. Toch zijn er genoeg mensen die allerlei andere zaken door hun afvoer spoelen. Zo belanden er bijvoorbeeld geregeld etensresten in de afvoer. Etensresten en andere rommel kan zich in uw afvoer gaan ophopen. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor haar. Let er dus goed op wat u wegspoelt. Spoel ook nooit vet door uw afvoer. Dit kan gaan stollen, waardoor een verstopping snel geboren is.

2. Plaats een zeefje in afvoerputjes

Via een gootsteen, wastafel en douche belandt er van alles en nog wat in uw afvoer. Neem bijvoorbeeld haren. U ontkomt er niet aan dat er na een douchebeurt haar in uw afvoer terechtkomt. Veel mensen denken dat het geen doen is om dit tegen te houden. Toch is dit makkelijker dan gedacht wordt. U kunt namelijk een zeefje in de afvoerputjes plaatsen. Deze  zeefjes vangen het grootste deel van de rommel op, waardoor u een verstopping vaak een stap voor blijft.

3. Laat uw afvoer doorspuiten

Heeft u nog steeds regelmatig te maken met een verstopte afvoer? Overweeg dan om jaarlijks een loodgieter langs te laten komen. Hij kan uw afvoer namelijk onder hoge druk doorspuiten. Waarom dit aan te raden is? Omdat rommel hierdoor uit de binnenkant van uw afvoer verdwijnt. De kans op een verstopping wordt hierdoor een heel stuk kleiner.Call Now Button