Een verstopping voorkomen? Wij geven handige tips!

Neem contact op

verstopping

Wanneer je restafval niet buiten de afvoer in je woning weet te houden, kan dit ertoe leiden dat er verstoppingen in de afvoer ontstaan. Restafval komt voor in de vorm van etensresten bij de afwas, haren tijdens het douchen of een overmatig gebruik van toiletpapier. Het restafval is te zwaar om volledig door het water meegevoerd te kunnen worden, waardoor het naar de bodem van de afvoer zakt. Hier vormt het restafval het begin van een verstopping, die uit kan groeien tot een serieuze verstopping. Reden genoeg om het restafval zo goed mogelijk buiten de afvoer te houden.

Een zeefje in de gootsteen gebruiken

Een van de mogelijkheden die je hebt om het restafval buiten de afvoer te houden, is het gebruik van een zeefje in de gootsteen. Dergelijke zeefjes worden in verschillende modellen aangeboden, zodat je altijd een zeefje vindt die bij je keuken aansluit. In de meest moderne keukens zitten deze zeefjes zelfs vaak al in de gootsteen van de keuken verwerkt. Zo hoef je het zeefje niet los aan te schaffen.

Ook kun je een filter in het putje van je douche gebruiken, die haren tijdens het douchen opvangt. Het is belangrijk om het filter vervolgens eens per twee weken te legen, om te voorkomen dat het doucheputje overstroomt.

Koop een bladvanger voor de regenpijp

Naast de mogelijkheden om het restafval binnen je woning buiten de afvoer te houden, is het minstens zo belangrijk om het restafval buiten je woning te weren. Zonder dat je het wellicht weet stroomt er heel wat blad via je regenpijp naar de afvoer in de herfst. Ook kleine takjes kunnen via de dakgoot in de regenpijp terechtkomen. Je voorkomt dit door gebruik te maken van een bladvanger. Dit zijn vaak ronde bolletjes die het water doorlaten, maar bladeren en takjes tegenhouden.

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24-uurs loodgietersdienst

Ervaren loodgietersbedrijf

Vakkundige dienstverlening

Spoedservice bij acute problemen

Het laatste nieuws

Over ons

Onze vakmannen helpen u graag in Amersfoort en omgeving met alles op het gebied van loodgieterswerk. Heeft u last van een lekkage of is uw Cv-ketel kapot? Wij kunnen u altijd helpen, zelfs in de late uurtjes! Neem direct contact met ons op en u wordt zo snel mogelijk geholpen!

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24-uurs loodgietersdienst

Ervaren loodgietersbedrijf

Vakkundige dienstverlening

Spoedservice bij acute problemen

Menu
Call Now Button