Help, hoe moet mijn wasmachine kraan worden vervangen?

Neem contact op

wasmachine kraan vervangen

Een wasje draaien gaat vrij lastig wanneer de wasmachine kraan lekt of aan vervanging toe is. U kunt ervoor kiezen om zelf uw wasmachine kraan te vervangen, maar u kunt het natuurlijk ook overlaten aan een vakkundige en ervaren loodgieter. Mocht u ervoor kiezen om het zelf te doen, dan leest u hier een stappenplan om u verder te helpen.

Stappenplan wasmachine kraan vervangen

Hieronder leest u een stappenplan om zelf de wasmachine kraan te vervangen. Maar voordat u begint is het belangrijk dat u de volgende voorwerpen tot uw beschikking hebt:

  • Een nieuwe wasmachine kraan
  • Teflontape
  • Wasbenzine
  • Combinatietang

Hoe gaat u te werk?

  • Draai als eerste de hoofkraan dicht. Controleer of de druk van de waterleiding af is en of alle leidingen leeg zijn. Dit doet u door alle andere kranen in uw huis open te draaien. Zijn deze allemaal leeg? Verwijder dan de toevoerslang van de wasmachine met het juiste gereedschap. U kunt hiervoor het beste een combinatietang gebruiken.
  • Draai de kapotte kraan tegen de klok in los. Verwijder de oude teflontape van de schroefdraad. Ontsmet en ontvet de schroefdraad van de nieuwe kraan door een beetje wasbenzine te gebruiken.
  • Draai vervolgens de teflontape met de klok mee op de schroefdraad van de nieuwe kraan.
  • Zodra u dit hebt gedaan, kunt u de nieuwe kraan aansluiten. Houd er rekening mee dat het niet te straks aansluit maar ook niet te los.
  • Installeer de nieuwe watertoevoerslag van de wasmachine.
  • Open de hoofdkraan en controleer of de aansluiting niet lekken.

Zelf doen of laten doen door loodgieter

De handige doe-het-zelvers kiezen ervoor dit zelf te doen. Een kraantje is immers niet duur en als u weet hoe het moet, dan is het een kleine klus. Toch kiezen de meeste mensen ervoor om een wasmachine kraan te laten vervangen door een loodgieter. Dit omdat ze er zeker van willen zijn dat het goed en vakkundig wordt gedaan. Want niemand zit te wachten op een overstroming in huis.

Laat uw wasmachine kraan vakkundig vervangen

Woont u in Amersfoort of omgeving en bent u op zoek naar een betrouwbare en ervaren loodgietersbedrijf om uw wasmachine kraan te vervangen? Ons bedrijf is de Loodgieter in Amersfoort. Vakkundig advies nodig? Hebt u een spoedklus? Onze loodgieters staan 24/7 voor u klaar om u te helpen met al uw loodgieterswerkzaamheden.

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24-uurs loodgietersdienst

Ervaren loodgietersbedrijf

Vakkundige dienstverlening

Spoedservice bij acute problemen

Het laatste nieuws

Over ons

Onze vakmannen helpen u graag in Amersfoort en omgeving met alles op het gebied van loodgieterswerk. Heeft u last van een lekkage of is uw Cv-ketel kapot? Wij kunnen u altijd helpen, zelfs in de late uurtjes! Neem direct contact met ons op en u wordt zo snel mogelijk geholpen!

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24-uurs loodgietersdienst

Ervaren loodgietersbedrijf

Vakkundige dienstverlening

Spoedservice bij acute problemen

Menu
Call Now Button