Wel of geen vloerverwarming kiezen?

Neem contact op

Vloerverwarming loodgieter Amersfoort

Een uitvinding waar eigenlijk iedereen wel enthousiast van wordt, is die van de vloerverwarming. Het verwarmt letterlijk miljoenen huizen in Nederland en kan het comfort in huis sterk verhogen. Het lijkt dus alsof vloerverwarming alles is en er nauwelijks tot geen nadelen aan verbonden zijn. Toch heeft ook vloerverwarming zo zijn nadelen. We zullen enkele voor- en nadelen hieronder op een rijtje zetten. Zo kunt u goed geïnformeerd de keuze maken: wil ik wel of geen vloerverwarming in mijn huis?

Meer ruimte. Of toch niet?

Veel mensen weten dat je met vloerverwarming geen radiatoren nodig hebt. Dat is immers logisch aangezien de warmte niet meer uit de radiatoren komt, maar uit de verwarmingselementen in de vloer. De hele vloer is dus eigenlijk een grote radiator.

Dat betekent echter niet dat u die volledige ruimte ook kunt gaan benutten. Wanneer de kamer te vol is ingericht, betekent dit dat de warmte niet goed weg kan. Die warmte moet uiteraard aan de lucht worden afgegeven om goed te kunnen functioneren. Wanneer die warmte niet goed aan de lucht kan worden afgegeven, zal de kamer slecht te verwarmen zijn met onnodig hoge energiekosten tot gevolg.

Daarom wordt over het algemeen aangeraden om zo’n veertig procent van het vloeroppervlak vrij te houden. De warmte kan dan goed in de kamer worden opgenomen.

Betere luchtkwaliteit

Doordat de warmte in de kamer veel beter verspreid wordt – de totale vloer is als het ware één grote radiator geworden – is er veel minder circulatie van de lucht in de kamer. Hierdoor zal stof en dergelijke ook veel minder door de lucht verspreid worden. De luchtkwaliteit in de kamer zal hierdoor verbeteren.

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24-uurs loodgietersdienst

Ervaren loodgietersbedrijf

Vakkundige dienstverlening

Spoedservice bij acute problemen

Het laatste nieuws

Over ons

Onze vakmannen helpen u graag in Amersfoort en omgeving met alles op het gebied van loodgieterswerk. Heeft u last van een lekkage of is uw Cv-ketel kapot? Wij kunnen u altijd helpen, zelfs in de late uurtjes! Neem direct contact met ons op en u wordt zo snel mogelijk geholpen!

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24-uurs loodgietersdienst

Ervaren loodgietersbedrijf

Vakkundige dienstverlening

Spoedservice bij acute problemen

Menu
Call Now Button