Wat is lekkage en wat zijn de gevolgen?

Neem contact op

Een lekkage kan vergaande gevolgen hebben. Lekkage ontstaat door een scheur of breuk in de waterleidingen, waardoor vocht langs de leidingen stroomt en waterschade veroorzaakt. Een lekkage kan zowel in- als buitenshuis plaatsvinden en je kan je er tegen verzekeren. Wat zijn de gevolgen van lekkage?

Lekkage in huis

Thuis zijn waarschijnlijk alle waterleidingen goed weggestopt langs muren en onder de grond. Een nadeel daarvan is dat lekkage in sommige gevallen niet snel wordt ontdekt, waardoor vocht via onbedoelde wegen je huis binnendringt. Dit kan vergaande gevolgen hebben voor zowel je inboedel als je eigen gezondheid.

Wat gebeurt er met je huis?

Lekkage zorgt dus voor vochtige omgevingen rondom en in je huis. Als je dit niet snel genoeg ontdekt, kan het gevolgen hebben voor je huis. Indicaties voor lekkage kan zijn het afbrokkelen van beton of vieze plekken op je muur. Dit tast de gehele constructie van je huis aan.

Schimmel door lekkage

Wanneer water buiten de waterleidingen om je huis binnenkomen door lekkage, zullen muren vochtig raken. Een vochtige muur zorgt in combinatie met de warme lucht van binnen voor de vorming van schimmel. Dit laat zich zien in de vorm van vieze plekken op je muur, vaak bruin of zwart van kleur. Schimmel trekt ongedierte en bacteriën aan in je huis.

Gezondheid

Mensen die last hebben van een allergie kunnen extreem gevoelig zijn voor schimmel. Ook mensen met astma krijgen snel te maken met de negatieve gevolgen van schimmel. Pollen of huismijt ontwikkelen zich snel op vochtige plekken met schimmel. Met name huismijt zorgt voor negatieve prikkels bij mensen met een allergie of astma.

Gevolgen voor het immuunsysteem

Ieder mens heeft te maken met een bepaalde hoeveelheid energie in het lichaam. Schimmel door lekkage zorgt ervoor dat het lichaam meer energie nodig heeft om te kunnen functioneren dan normaal. Bij mensen met een minder sterk immuunsysteem, zoals ouderen, kan schimmel het risico vergroten op aandoeningen of de kans op koorts en griep.

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24-uurs loodgietersdienst

Ervaren loodgietersbedrijf

Vakkundige dienstverlening

Spoedservice bij acute problemen

Het laatste nieuws

Over ons

Onze vakmannen helpen u graag in Amersfoort en omgeving met alles op het gebied van loodgieterswerk. Heeft u last van een lekkage of is uw Cv-ketel kapot? Wij kunnen u altijd helpen, zelfs in de late uurtjes! Neem direct contact met ons op en u wordt zo snel mogelijk geholpen!

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24-uurs loodgietersdienst

Ervaren loodgietersbedrijf

Vakkundige dienstverlening

Spoedservice bij acute problemen

Menu
Call Now Button