Zo los je een keukenverstopping op

Neem contact op

keukenverstopping

Stroomt het water niet of nauwelijks meer weg uit jouw gootsteen? Dan zit het er dik in dat je te maken hebt met een verstopping. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Mogelijk heb jij wel vet door de afvoer gespoeld. Vet kan gaan stollen in de afvoer van jouw gootsteen, waardoor een verstopping voor de hand ligt. Ook etensresten en andere rommel kunnen echter gaan ophopen in de afvoer. Heb jij te maken met een keukenverstopping en wil je deze verhelpen? Wij geven je hier een aantal handige tips!

Zelf je gootsteen ontstoppen

Om zelf je keukenverstopping te verhelpen, heb je een aantal mogelijkheden. Uiteraard kun je een ontstopper gebruiken. Deze plaats je over de afvoer alvorens je een paar keer krachtig pompt. Komt er niets omhoog? Geen paniek, want het houdt niet op bij een ontstopper. Je kunt namelijk ook een ontstoppingsveer gebruiken om de verstopping uit je afvoer te halen. Breng deze altijd voorzichtig in de afvoer in, omdat je hiermee schade aan kunt richten aan het leidingwerk. Tot slot kun je jouw keukenverstopping ook nog verhelpen met ontstoppingsmiddel.

Hulp inschakelen bij het verhelpen van een verstopping

Lukt het jou niet om met de bovenstaande methodes jouw keukenverstopping te verhelpen? Dan kun je natuurlijk nog altijd een beroep doen op een loodgieter. Een loodgieter beschikt namelijk over een aantal handige technieken om de verstopping in jouw keuken te verhelpen. Betreft het een hardnekkige verstopping? Dan kan een loodgieter jouw afvoer onder hoge druk doorspuiten. Een keukenverstopping is dan vrijwel zeker verleden tijd.

Een keukenverstopping voorkomen

Zit de afvoer van jouw gootsteen regelmatig verstopt? Dan kun je maatregelen treffen om de kans op een verstopping te verkleinen. Zo is het ten eerste van belang niet teveel afval door je gootsteen te spoelen. Spoel etensresten niet door de afvoer, maar gooi het in de prullenbak. Om het zekere voor het onzekere te nemen, kun jij ook een zeefje in het afvoerputje plaatsen. Deze vangt het merendeel van de rommel op, waardoor de kans op een keukenverstopping een stuk kleiner wordt.

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24-uurs loodgietersdienst

Ervaren loodgietersbedrijf

Vakkundige dienstverlening

Spoedservice bij acute problemen

Het laatste nieuws

Over ons

Onze vakmannen helpen u graag in Amersfoort en omgeving met alles op het gebied van loodgieterswerk. Heeft u last van een lekkage of is uw Cv-ketel kapot? Wij kunnen u altijd helpen, zelfs in de late uurtjes! Neem direct contact met ons op en u wordt zo snel mogelijk geholpen!

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24-uurs loodgietersdienst

Ervaren loodgietersbedrijf

Vakkundige dienstverlening

Spoedservice bij acute problemen

Menu
Call Now Button