Het voorkomen van lekkages

Neem contact op

Het is algemeen bekend dat een lekkage behoorlijk wat schade kan veroorzaken. Als inwoner van Amersfoort is jou er dan ook veel aan gelegen om een lekkage te voorkomen. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Heb je ook geregeld te maken met een lekkage? Dan zoek je ongetwijfeld nog naar manieren om de kans hierop te verkleinen. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij geven je hieronder namelijk drie tips om lekkages te voorkomen.

1. Sluit de buitenkraan ’s winters af
Heb je thuis een buitenkraan? Dan maak je hier in de zomermaanden ongetwijfeld veel gebruikt van. In de wintermaanden kan zo’n kraan echter een lekkage veroorzaken. Het water in de leiding kan namelijk bevriezen. Bevroren water zet uit, waardoor de leiding kan barsten. Sluit de toevoer naar de buitenkraan in de winter daarom altijd af. Draai na het afsluiten de kraan open, zodat het water uit de leiding kan lopen. Op deze manier voorkom je een lekkage.

2. Gebruik geen chemische ontstoppers
Veel inwoners van Amersfoort hebben weleens te maken met een verstopping. Regelmatig worden er chemische ontstoppers ingezet om dit probleem te verhelpen. Dit werkt vaak goed, maar het kan ook een lekkage tot gevolg hebben. Chemische ontstoppers zijn namelijk zo agressief dat ze jouw leidingen aan kunnen tasten. Als gevolg hiervan kan een lekkage ontstaan. Gebruik dus geen chemische ontstoppers wanneer je een lekkage wilt voorkomen.

3. Inspecteer jouw woning regelmatig
Bij een lekkage denken de meeste inwoners van Amersfoort aan een probleem met de waterleiding. Besef je echter dat een lekkage ook in jouw dak kan zitten. In beide gevallen kan er veel schade ontstaan. Reden genoeg dus om een lekkage te voorkomen. Inspecteer jouw woning daarom regelmatig. Kijk hierbij naar het leidingwerk, maar vergeet ook niet om het dak te inspecteren. Door de staat van jouw woning goed in de gaten te houden, is de kans groot dat je een lekkage voorkomt.

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24-uurs loodgietersdienst

Ervaren loodgietersbedrijf

Vakkundige dienstverlening

Spoedservice bij acute problemen

Het laatste nieuws

Over ons

Onze vakmannen helpen u graag in Amersfoort en omgeving met alles op het gebied van loodgieterswerk. Heeft u last van een lekkage of is uw Cv-ketel kapot? Wij kunnen u altijd helpen, zelfs in de late uurtjes! Neem direct contact met ons op en u wordt zo snel mogelijk geholpen!

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24-uurs loodgietersdienst

Ervaren loodgietersbedrijf

Vakkundige dienstverlening

Spoedservice bij acute problemen

Menu
Call Now Button