Het ontluchten van de riolering

Het ontluchten van de riolering

Wist u dat het ontluchten van de riolering noodzakelijk is om de afvoer van vuil water mogelijk te blijven maken? Vaak wordt gedacht dat het ontluchten van de leidingen en cv-ketel voldoende is. Heel gek is deze gedachte niet! Bij veel woningen zit er een mechanisme bij de riolering, die het stelsel automatisch laat ontluchten. Zo hoeft u dit niet handmatig te doen. Het kan voorkomen dat dit mechanisme niet goed werkt en de riolering alsnog handmatig ontlucht moet worden. In zo’n situatie kunt u rekenen op de hulp van onze loodgieter in Amersfoort. U leest er in dit artikel meer over.

Ontluchtingspijpen voor het riool op daken

Zoals reeds beschreven werd, zijn de meeste woningen in Nederland voorzien van een systeem die voor een automatische ontluchting zorgt. Op het moment dat er water via het riool wordt afgevoerd, zal de lucht in het riool via een ontluchtingspijp uit uw woning ontsnappen. Deze ontluchtingspijp komt doorgaans uit op uw dak. Zo heeft u zelf geen last van de lucht die bij het ontluchten van het riool vrijkomt. Heeft u het idee dat er een smerige lucht in uw woning blijft hangen? In dat geval is er mogelijk sprake van defect aan deze ontluchtingspijp.

Problemen bij ontluchting van het riool oplossen

Het is erg lastig om de bron van dergelijke problemen zelf te achterhalen. De smerige geur kan immers ook veroorzaakt worden door een verstopping in de riolering. Schakel onze loodgieter in om u te laten helpen bij het opsporen van de bron van de vervelende luchtjes in huis. Niet alleen kunnen problemen voor een smerige geur zorgen. Ook kunt u een borrelend geluid uit de afvoer horen komen. Vaak gaat dit gepaard met vuil water wat terugstroomt vanuit de afvoer richting uw toilet of gootsteen.Call Now Button