Hoe kan je lekkages voorkomen?

Neem contact op

Lekkages zijn vervelend, en we willen ze allemaal voorkomen. Een goede methode hiervoor zou zijn om dagelijks een loodgieter alle leidingen te laten controleren. Behalve dat dit natuurlijk in de praktijk totaal niet haalbaar en uitvoerbaar is, kost het ook nog eens bakken met geld en kan er dan alsnog altijd ergens lekkage optreden. Een lekkage is dan ook nooit 100 procent te voorkomen. Toch kun je met onderstaande tips al het gros van de lekkages buiten de deur houden.

1. Laat met enige regelmaat de leidingen controleren

Waterleidingen worden elke dag een dagje ouder en kunnen om tal van redenen op een bepaald moment de geest geven. Het kan daarom raadzaam zijn om op een specifiek interval, bijvoorbeeld elke twee jaar, de kwaliteit van de Lekkageleidingen te laten controleren. Je voorkomt hiermee dat de leidingen op een gegeven moment barsten en compleet vergaan blijken te zijn, zonder dat je dat zelf door had. De kosten hiervoor kunnen flink oplopen, dus soms doe je er verstandig aan om een servicecontract af te sluiten of meerdere offertes op te vragen zodat je een goedkope en kwalitatieve aanbieder kunt benaderen.

2. Laat dakgoten reinigen als ze vies zijn

Dakgoten kunnen een verzamelplaats worden van allerlei viezigheid. Denk alleen al maar aan de ontelbare bladeren die in de herfst in de dakgoot dwarrelen. Langzaam maar zeker raakt de dakgoot en de afvoerpijp verstopt en zal het water op een gegeven moment over de rand stromen, waardoor het mogelijk in de muur kan komen.

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24-uurs loodgietersdienst

Ervaren loodgietersbedrijf

Vakkundige dienstverlening

Spoedservice bij acute problemen

Het laatste nieuws

Over ons

Onze vakmannen helpen u graag in Amersfoort en omgeving met alles op het gebied van loodgieterswerk. Heeft u last van een lekkage of is uw Cv-ketel kapot? Wij kunnen u altijd helpen, zelfs in de late uurtjes! Neem direct contact met ons op en u wordt zo snel mogelijk geholpen!

Wij zijn beschikbaar voor alle loodgieter werkzaamheden

24-uurs loodgietersdienst

Ervaren loodgietersbedrijf

Vakkundige dienstverlening

Spoedservice bij acute problemen

Menu
Call Now Button