Gaslekkage

Gaslekkage in Amersfoort kan gevaarlijk zijn

Een gaslek kan bijzonder gevaarlijk zijn. Vaak zijn gaslekkages sluimerende lekken en zal er niet snel een levensgevaarlijke situatie optreden, maar toch is grote voorzichtigheid geboden. Als er bij jou in de buurt een gaslek is, kun je contact opnemen met loodgietersbedrijf Amiro die de gaslekkage graag voor je verhelpt. We geven enkele tips over hoe je het beste met een gaslek om kunt gaan.

Wat te doen bij een gaslekkage?

De belangrijkste stap is het bepalen van de omvang. Zodra je gas ruikt dien je meteen de brandweer te bellen, de gaskraan af te sluiten en alle ramen en deuren te openen. Zet ook direct alle stoppen uit zodat er geen vonken kunnen ontstaan bij bijvoorbeeld het inschakelen van de verlichting. Wanneer je de omvang hebt bepaald kun je dit doorgeven aan de brandweer. Bedenk hierbij of je veel of weinig gas ruikt, of je het hoort sissen of dat je geen gas hoort ontsnappen. Elke waarneming kan hierbij belangrijk zijn en geef dus ook alles door aan de brandweer!

Hierna begint de volgende fase. Je zult nu een gasbedrijf op moeten bellen en moeten vragen of zij het gaslek komen dichten. De brandweer doet dit niet voor je en als het probleem binnenshuis aanwezig is, zal het je eigen verantwoording zijn en zul je zelf voor een gasbedrijf moeten zorgen. Wanneer het lek zich voor de hoofdkraan bevindt is het in beginsel niet jouw probleem en zal je gasleverancier het moeten oplossen.

Waarom kiest u voor ons?

  • Ervaren loodgietersbedrijf
  • Vakkundige dienstverlening
  • Altijd klantgericht
  • Spoedservice bij acute problemen
Call Now Button