Voorkom verkeerde aansluiting radiatoren op leidingen

Voorkom verkeerde aansluiting radiatoren op leidingen

Radiatoren zijn een essentieel onderdeel van het verwarmingssysteem in uw woning. Het zijn de grote ijzeren bakken die in iedere kamer aan de muren hangen en de warmte opgewekt door het systeem uitstralen. De cv-ketel verwarmt water naar een kokende temperatuur en pompt dit vervolgens via leidingen naar de radiatoren. Het hete water en het ijzer geleiden de warmte naar buiten toe en hierdoor warmt de lucht in een kamer op naar een temperatuur die u op de thermostaat heeft ingesteld. In Nederland kunnen woningen niet zonder verwarming en daarom is het belangrijk om een verkeerde aansluiting van de radiatoren op leidingen te voorkomen. De loodgieter geeft u enkele radiatoren aansluiten tips om deze doelstelling te verwezenlijken.

Kies het juiste formaat radiator voor uw woning

Laten we eerst beginnen met de tip om zeker het juiste formaat radiator voor uw woning te kiezen. U moet bij het maken van deze keuze niet letten op hoeveel ruimte u voor de radiatoren in een kamer heeft. Het formaat dat u nodig heeft voor de radiator is namelijk afhankelijk van het formaat van de kamer die u wilt verwarmen. Een klein formaat is uiteraard niet voldoende om een grote kamer op de gewenste temperatuur te krijgen. Als u niet genoeg ruimte heeft dan kunt u meerdere radiatoren aansluiten in een enkele kamer.

Vooral hierop letten bij radiatoren aansluiten

Bij het daadwerkelijke aansluiten van de radiatoren moet u vooral hierop letten om een verkeerde aansluiting op de leidingen te voorkomen. Zo moet u bijvoorbeeld goed controleren welke van de leidingen bedoeld is voor de aanvoer van water en welke voor de afvoer. Heeft u dit eenmaal vastgesteld dan moet u hetzelfde vaststellen voor de aansluitpunten op de radiator zelf. Bij het aansluiten van de leidingen moet u zorgvuldig te werk gaan om een waterdichte verbinding te maken met behulp van knelfittingen.Call Now Button