Een radiator plaatsen: hoe werkt het?

radiator plaatsen

Een radiator plaatsen: hoe werkt het?

Om de verschillende ruimtes in huis van voldoende warmte te kunnen voorzien, mag een radiator niet ontbreken. Dit geldt overigens niet, wanneer u de ruimtes van vloerverwarming voorziet. Het ontbreken van radiatoren is voor veel mensen een goede reden om voor de vloerverwarming te kiezen. Het bespaart ruimte en zorgt er daarbij voor, dat de radiatoren niet hoeven worden afgeschermd. Vaak is de radiator immers geen pronkstuk in het interieur! Al komt daar de laatste jaren verandering in, doordat u tegenwoordig kunt kiezen voor een design radiator te plaatsen. Deze modellen hebben een stijlvolle ombouw, passend bij het interieur van uw woning.

Stappenplan voor een radiator plaatsen

Een radiator plaatsen is een klus die u relatief eenvoudig zelf uit kunt voeren, mits u enige kluservaring heeft. Onderstaand stappenplan vertelt u precies, waarop u moet letten bij het plaatsen van de radiator.

Stap 1: Sluit de hoofdkraan

Zorg dat de hoofdleiding van de watervoorziening in huis gesloten wordt, om lekkages te voorkomen. Vaak bevindt de hoofdkraan zich in de meterkast van uw woning. Trek de CV ketel uit het stopcontact.

Stap 2: Leiding leggen

leg vervolgens een leiding van de bestaande radiatoren naar de ruimte waar u een nieuwe radiator aan wilt sluiten.

Stap 3: Radiator ophangen

sluit de nieuwe radiator aan op de leidingen en zorg dat deze stevig wordt opgehangen aan de ophangbeugels. Zorg dat de radiator net niet waterpas hangt, maar iets naar de kant van het ontluchtingsventiel helt.

Stap 4: Ontlucht de radiatoren

sluit de CV ketel aan, open de hoofdkraan van de watervoorziening in huis en ontlucht de radiatoren via de ontluchtingsventielen. Op internet vindt u hoe het ontluchten van de radiatoren werkt.

Hulp bij een radiator plaatsen

Vindt u het lastig om de radiator zelf te plaatsen, of heeft u hier de tijd niet voor? In dat geval kan de hulp van onze loodgieter uit Amersfoort wenselijk zijn. De loodgieter komt graag bij u langs om de radiator op vakkundige wijze voor u aan te sluiten. De kans op lekkages rond de radiatoren is hierdoor minimaal. Daarbij kan de loodgieter de leidingen direct voor u ontluchten, om het rendement van de CV ketel optimaal te benutten!Call Now Button